Història

L’Associació Juvenil Amics del Bus de Catalunya té els seus inicis a l’any 2012, quan en Juanjo Rubio i en Raúl López van obrir un portal web anomenat Wikibus, on van començar a publicar continguts relacionats amb els autobusos. Aquest portal web i, les xarxes socials, els van permetre conèixer moltes persones amb els mateixos interessos.

En una reunió que es va fer dins d’un bus turístic, l’estiu de 2013, es va començar a parlar d’ampliar Wikibus. Per què havia de ser només una web, quan podria ser alguna cosa més? Entre els creadors del portal i els companys que coneixíem, vam decidir crear una nova pàgina web.

Autobuseros4ever va ser el projecte que va sorgir a partir d’aquella reunió. Si Wikibus era un portal fet per hobby, sense pretendre ser res més que això, aquest nou projecte si que es desenvolupava amb un cert objectiu: convertir-nos en un web de referència. Poc a poc vam anar guanyant popularitat, fins que finalment vam decidir de crear, a mitjans de l’any 2013, l’Autobuseros Magazín, un portal de notícies sobre autobusos.

A principis de l’any 2014, vam veure que el nom que havíem posat a aquesta idea era massa informal per a un projecte de les característiques que preteníem assolir. Va ser quan va sorgir la idea d’expandir encara més aquest projecte. Aquell gener de 2014 va ser decisiu. A partir d’aquí vam canviar totalment el que teníem fet, i vam crear un projecte encara més innovador i ambiciós: Amics del Bus. Aquest nou projecte, que el vam anomenar així, va ser el que ens va impulsar a crear una associació.

La marca Amics del Bus és amb la que anem guanyant popularitat. Diverses empreses del sector de transport públic llegeixen el nostre portal de notícies, i cada mes rebem crítiques positives i missatges d’agraïment sobre el projecte.

A principis de 2015, en Marc Prat passaria a formar part del projecte. Aquest mateix any, Amics del Bus va organitzar la nostra primera activitat: muntar un estand amb ordinadors que equipaven un prestigiós simulador de conducció d’autobusos. Amb la importantíssima ajuda i l’inestimable suport d’ARCA i de l’empresa Sagalés, vam aconseguir dur a terme l’activitat, que va ser tot un èxit. A més, durant el 2015, hem establert relacions institucionals amb empreses importants del sector, com per exemple TMB, Tusgsal o TUS.

L’any 2016, Amics del Bus es constitueix com associació juvenil. Finalment, després de gairebé quatre anys, el projecte es fa realitat, en el moment en el qual la Generalitat de Catalunya ens acredita com a associació juvenil.

Som els Amics del Bus, i treballem per donar a conèixer i millorar els autobusos a Catalunya!